Devletin Alevi Kimliği ve Semahın Kökeniyle İlgili İtirafı:

Alevilik ve Semah

Bazı Alevi dedeleri, seyyit veya seydalar ilk semahı kendi aileleri için özelleştirip dedeleri olarak ilan ettikleri Hz.Muhammet ve Hz.Ali’nin katıldığı Kırklar Meclisi’nde “cetlerimiz dönmüşler” deyip bu eylemi Arap-İslama oturtmaya çalışsalar da,Alevi ozanlarının “Kırklar gök yüzünde tuttular Cemi “deyişleriyle evrenin varoluşuyla başlayan semahın binlerce yıl öncesinden günümüze Anadolu Alevilerince dönüldüğüne dair somut belgeleri Anadolu’dadır. Bu konu yirmi yılı aşkın süreyle tarafımızdan Yolun Ezeli adı altında yapılan sinevizyon gösterileri ve konferanslarla gündeme getirilerek geniş kitlelere sunulmuş ve nihayet bakanlığı öncesinde tarafımızca bilgilendirilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY 2011 yılında devletin bu konudaki suskunluğunu bozarak gerçeği ifade etmiştir. Alevi Semahının Anadolu’daki kadim belgeleri, Hititlerin Hattuşa Yazılıkaya, Alacahöyük, Zincirli ve Kargamış Kent  kabartmalarındaki  tasvirleriyle günümüze ulaşmıştır.

  Bağlama çalan Hititli -Suriye Ebla

HİTİT -LUVİ-A(Alevi) Dönemi- Çorum -Hattuşa Yazılıkaya’da Ayin-i Cem ve Semah


ertugrul
                                                                Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY

Bakanın oturduğu yer,Hititlere ait bir  tapınağın kapısıdır. Miraç hikayesinde  tanrı kapısına gelen  Muhammedi “Ali’nin hatemini  taşımadığı için “huzura almadıkları belirtilen aslanlar bunlardır.Bu aslanlı kapı tanrı heykelinin bulunduğu odaya ait.

Devletin semahın kökeniyle ilgili itirafı.Aşağıdaki itiraf Anadolu Aleviliğinin Hattiler Dönemi varlığına  da açıklık getiriyor.İ.Ö.2000 de Anadolu’da Hatti Devleti vardı.

AKP’li Bakan Ertuğrul Günay “sema”nın binlerce yıllık Anadolu geleneği olduğunu açıkladı.

(Nilüfer KANDIRMIŞ- DHA)

Kültür ve Turizm Bakan Bakanı Ertuğrul Günay 16.Ocak 2011 tarihli  gazetelere geçen haberde Muğla Milas’taki bir anıt mezarda gördüğü semazen figürünü değerlendirmesi sırasında “sema’nın Arabistan’dan gelen 600 yıllık bir gelenek olduğunun bilindiğini , ancak, bunun doğru olmadığını ve Anadolu’daki izlere bakıldığında semanın milattan önce 2000 yıllarında bu topraklarda var olduğunun görüldüğünü” dile getirdi.Beyşehir Eflatunpınar anıtı fotoğraflarında köşelerde ellerini havaya kaldırmış işlemeleri gördüğünü belirttikten sonra ayakta ellerini havaya kaldıran ve tennure giyen iki kişi var diyen Bakan “Hazreti Muhammet’e dedim ki “ diye söze başlayıp “tövbe estağfurullah, özür dilerim ,özür dilerim,özür dilerim” dedikten sonra ,yetkililere dedim ki diye düzelterek bu anıt milattan önce 2.ci bini işaret ediyor.Mevlana ne zaman millattan sonra 1200. Semanın kökü çok önceye gidiyor.Bu semazen figürünün kökü bu topraklarda binlerce yıl önceye gidiyor.Yani Arabistan Yarımadasından değil, kendi kökümüzden ve kendi geleneğimizden kendi toprağımızdan geliyor “ diyerek devletin kültür politikalarıyla örttüğü,benim yıllardır savunduğum çok önemli bir gerçeği açıklıkla ifade etmiştir.Bu nedenle bakana teşekkür ediyorum.

Tarafımdan yüzlerine yapılan belgeli açıklamalarla Alevilerin Sümer, Hatti,Hitit ve Hurri halklarının devamı oldukları  gerçeğini bildikleri halde Fikri Sağlar,İstemihan Talay, Kemal Kılıçtaroğlu, Deniz Baykal ve daha niceleri hala suskun.Üstelik Anadolu’nun binlerce yıllık uygarlıklarına dayanan Alevi-Bektaşi  gerçeğini açığa çıkarttığım için Fikri Sağlar beni pasif göreve atamış, kendi onayıyla yayımlandığı halde İstemihan Talay  Hititler Dönemi Alevi Kimliğini ortaya koyan Kültürlerin Belleği Anadolu Afişi üzerinden konuyu yargıya taşımıştı.